Ελλάδα

Δηλώσεις Π. Καμμένου μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Φωτογραφία αρχείου.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τα "κόκκινα" δάνεια, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή, καταρχήν, της πρότασης των ΑΝ.ΕΛ. για τα "κόκκινα" δάνεια των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που - όσες δεν έχουν κλείσει - βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Θα προσπαθήσω να κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση. Μια άλλη λύση που δε θα εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών.

Την ώρα που η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του "κόκκινες γραμμές" για να προχωρήσουμε στο αύριο».

Ερωτηθείς αν είναι πιο πολλά αυτά που ενώνουν ή αυτά που χωρίζουν, ώστε να δούμε τα δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ο κ. Καμμένος είπε ότι «αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, έντιμο διάλογο, ανοιχτό διάλογο, μπροστά στις κάμερες. Αυτόν το δημόσιο διάλογο θα το συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων και για την προσπάθεια να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των πολιτών».

Ακολούθως απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη θεματολογία της συνάντησης, αν αφορούσε μόνο την οικονομία ή επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. απάντησε ότι «τα θέματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας νομίζω ότι αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και σε αυτό είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε δημόσια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε σε κλειστή συζήτηση. Ναι, η απόφαση είναι να μη στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης.

Τέλος, αναφερόμενος και στο ζήτημα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Καταρχήν πιστεύω ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα "τριάντα αργύρια" του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση.

Το δεύτερο είναι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει την ίδια ευαισθησία και να επεκτείνει την έρευνά της στην οποία εμείς θα καταθέσουμε και θα συνεισφέρουμε για τη χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, όπως το ΣΔΟΕ, όπως οι διάφορες υπηρεσίες που επισκέφθηκαν βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που παραμένουν, αλλά και αρκετούς που έφυγαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του '65. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει πράγματι την έρευνα για αυτή τη βρόμικη περίοδο, αν και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συνέβη».

Σχόλια