Ελλάδα

Παιδική πορνογραφία μέσω Facebook

Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας. «Πρωταγωνιστές» τέσσερα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέσω Facebook αποπλάνησαν ανήλικη προκειμένου να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται και δύο 16χρονοι!

Ειδικότερα, σε δύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όπως έγινε γνωστό, μέσω προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οι συλληφθέντες αποπλάνησαν ανήλικη προκειμένου να τους αποστέλλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Όπως ανακοινώθηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν - στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας - δύο ημεδαποί (36χρονος και 16χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη ημεδαποί ηλικίας 47 και 16 ετών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών ανά την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης προέκυψαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Βύρωνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-64.76.464, ή στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Σχόλια