Ελλάδα

"Τη δέσμευση της χώρας με διαιώνιση του μνημονίου επιχειρεί ο κ. Σαμαράς"

«Να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του μνημονίου επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς», εκτιμά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως «δε θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δε θα έχει την έγκρισή του».

Ειδικότερα όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση το βράδυ της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, «πολιτικά, απομονωμένη και αποδυναμωμένη», τονίζει επίσης ότι «είναι χαρακτηριστικές οι φωνές αμφισβήτησης των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω της πρότασης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

«Αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το  "ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο";» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται: «Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;», επισημαίνει.

«Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του μνημονίου ως απαραίτητου συνοδευτικού μιας νέας προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως δε θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δε θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.

Σχόλια