Ελλάδα

"Δεν αποδέχομαι καμία λύση με εξω-πολιτικό πρωθυπουργό"

Στις πολιτικές εξελίξεις, μετά τη συζήτηση στη Βουλή και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του.

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ εκτίμησε ότι η συγκυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην προεδρική πλειοψηφία, καθώς, όπως είπε, «η αριθμητική βγαίνει», «χρειάζεται όμως το πολιτικό πλαίσιο. Όταν θα διαμορφωθεί η στάση των κομμάτων τολμώ να πω πως θα αλλάξει», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «με την έξοδος από το μνημόνιο η χώρα ανακτά το δικαίωμα να ασκεί πολιτική. Η χώρα θα είναι σε ανάπτυξη, δε θα είναι υπό εποπτεία αλλά υπό επιτήρηση όπως κι άλλες χώρες», τόνισε.

Σχετικά με την πρόταση για κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε αντίθετος. «Προφανώς δε συμφωνώ με την πρόταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δεν αποδέχομαι καμία λύση με εξω-πολιτικό πρωθυπουργό. Έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι λύση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Λοβέρδος έδωσε στοιχεία αναφορικά με τις μετεγγραφές φοιτητών. Όπως είπε ως τώρα οι αιτήσεις για μετεγγραφή από τα ΑΕΙ της χώρας έχουν φτάσει τις 5.538, ενώ άλλοι 10.432 άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση κατά τη δεύτερη ημέρα της προθεσμίας.

Μάλιστα ανέφερε ότι «κάτι κοντά στις 15.000 αιτήσεις το καταφέρνουμε, θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προανήγγειλε την κατάθεση της εισήγησης για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τον Ιανουάριο, μετά από διαβούλευση. Οι αλλαγές αφορούν το Δημοτικό και ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στόχος είναι «λιγότερα μαθήματα και περισσότερη δημιουργική απασχόληση, άθληση».

Σχόλια