default-image

Σαμαράς: "Δε θα μας εμποδίσει κανείς να βγούμε από την κρίση"

Ελλάδα
Σαμαράς: "Δε θα μας εμποδίσει κανείς να βγούμε από την κρίση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή, βγαίνουμε από την κρίση και δε θα αφήσουμε τίποτα να το εμποδίσει αυτό. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει σε μια κυβέρνηση δημοκρατική να κάνει τα τελευταία βήματα έπειτα από έναν μαραθώνιο δύο ετών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ,

«Όποιος απόψε άκουσε τον Τσίπρα, γνωρίζει πια τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Συνέβη απόψε το πρωτοφανές, για το μεγάλο θέμα που το Σύνταγμά μας προβλέπει, χωρίς ντροπή βάφτισε πως είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος δεν ψηφίζει για πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Ως μικρός Ναπολέοντας, θεώρησε πουλημένους όσους βουλευτές θελήσουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν παρέα με τρομοκράτες αλλά δεν μπορούν να εκβιάζουν τους βουλευτές μας. Ντροπή», δήλωσε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που προηγήθηκε στο βήμα της Βουλής.

«Αυτός είναι ο δικός σας ο διάλογος. Τους υβριστικούς αφορισμούς τους έχετε εύκολους. Αυτά φοριούνται όταν έχετε ντουντούκα στους δρόμους. Όποιος βρίζει, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

«Κατηγορήθηκα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν έρχομαι συχνά στη Βουλή. Το ότι δεν σας απαντώ, σημαίνει ότι δεν μου επιτρέπετε να το κάνω. Εγώ παλεύω σε 1000 μέτωπα στην Ελλάδα, όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και ακολούθως ανέφερε τις αλήθειες της κυβέρνησή του για τα προγράμματα και τους στόχους που πραγματοποιεί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως «με τη ψήφο εμπιστοσύνης περιφρουρούμε τη σταθερότητα. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει σε μια κυβέρνηση δημοκρατική τη σταθερότητα που χρειάζεται, για να κάνει τα τελευταία βήματα. Αλήθεια πρώτη: Η Ελλάδα θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια. Η ανεργία μειώνεται ,κατω από το 23% το 2015. Αλήθεια Δεύτερη: Η οικονομία γύρισε προς τα πάνω. Και όλα αυτά ενώ αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλήθεια Τρίτη: βγήκαμε στις αγορές και δανειστήκαμε με χαμηλά επιτόκια. Αλήθεια τέταρτη. Το χρέος μας άρχισε να μειώνεται ονομαστικά. Αλήθεια πέμπτη. Η Ελλάδα, άλλο μνημόνιο δεν θα χρειαστεί. Δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Στείλτε χαιρετίσματα σε όσους έλεγαν ότι θα χρειαστεί. Αλήθεια έκτη. Οι φοροελαφρύνσεις άρχισαν».

Αναφερόμενος στις ελαφρύνσεις των χρεωμένων πολιτών και στα κόκκινα δάνεια, ένα θέμα που «καίει» τους πολίτες, ο κ Σαμαράς, δήλωσε πως θα καταργηθεί η προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο: «Όσοι μπαίνουν στις ρυθμίσεις θα μπαίνουν με πιο απλό τρόπο και με πολλές δόσεις. Από 72 - 100 δόσεις η ρύθμσιη για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία με μείωση προσαυξήσεων. Επεξεργαζόμαστε επίσης την πολύ σημαντική ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε πολλές δόσεις, μείωση του αρχικώς οφειλομένου ποσού και εξωδικαστικές συμφωνίες».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης πως «άλλη ανακούφιση είναι και οι αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στα Σώματα Ασφαλείας. Είναι αλήθεια ότι δικαιώθηκαν οι προσφυγές τους, αλλά τους δίνουμε τα χρήματα, από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν δεν τα είχαμε, πώς θα τα δίναμε. Ταμειακά θα καλυφθούν τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News