default-image

Τσίπρας: "Απελπισμένη η κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα"

Ελλάδα
Τσίπρας: "Απελπισμένη η κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που ολοκληρώνεται σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Κάνατε τρεις μέρες πρόβα αντιπολίτευσης».

«Δεν έχω πάρει μια πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Η πραγματική αιτία που η κυβέρνηση ζητά εκτάκτως από τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης είναι μία: Είναι η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα και τη λαϊκή δυσαρέσκεια», πρόσθεσε.

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η αλλαγή θα έρθει μέσα από μια άλλη πολιτική. Εμείς είχαμε μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως «ο ελληνικός λαός έχει μάτια και βλέπει. Δεν καταπίνει και την κινδυνολογία, που εξαπολύεται πότε από τα τηλεοπτικά παράθυρα και πότε από το καφενείο της Βουλής».

«Στην αρχή μας καταγγείλατε για παροχολογία. Είναι παροχολογία η ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης; Είναι "λεφτά υπάρχουν" το να εξασφαλίσουμε ένα πιάτο φαΐ στους συμπολίτες μας; Ισχυρίζεστε ότι τώρα προετοιμάζετε την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Εσείς δε λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν καλό; Τότε γιατί ξαφνικά γίνατε αντιμνημονιακοί;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε πως «νομιμοποιείτε τον ΕΝΦΙΑ, που λεηλατεί την περιουσία των πολιτών και τους μετατρέπει σε νοικάρηδες στα σπίτια τους».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News