default-image

Ποια στάση θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Ελλάδα
Ποια στάση θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί τα βλέμματα όλων σήμερα στη Βουλή να βρίσκονται στραμμένα πάνω στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Η επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή σηματοδοτεί και άλλες επιστροφές όχι μόνο στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Η περίπτωση του Χρήστου Αηδόνη μοιάζει να ναι και η πιο χαρακτηριστική. Αν και ο βουλευτής δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του επίσημα.

Ωστόσο τα επιτελεία των υπόλοιπων κομμάτων εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους 23 ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις τους αναφορικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Πρόκειται για τους 14 βουλευτές που αποτελούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και τους εννέα που παραμένουν χωρίς κοινοβουλευτική στέγη.

«Παρών» θα δηλώσει - όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει - ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και η κυρία Κατερίνα Μάρκου, όπως γνωστοποίησε πριν λίγη ώρα με ανακοίνωσή της.

Ο κ. Γιώργος Νταβρής είπε ότι προτιμά να είναι «απών ωσεί παρών», ενώ ο κ. Χρήστος Αηδόνης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο.

Ερωτηματικό για την τελική στάση τους αποτελούν οι Μίμης Ανδρουλάκης και Μίκα Ιατρίδη.  

Στη μη στήριξη της δεδηλωμένης προσανατολίζονται οι Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Οδυσσέας Βουδούρης, Κωνταστίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Οικονόμου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Καπερνάρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News