default-image

"Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι στη στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο"

Ελλάδα
"Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι στη στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης είναι μια ευκαιρία να συζητηθεί η στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία αυτή δεν συνιστά προκαταβολή της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής.

Για την προεδρική εκλογή τόνισε ότι είναι συνταγματικά επιβεβλημένη, αλλά «δεν είμαστε αφελείς», όπως είπε να θεωρείται δεδομένη η πλειοψηφία για τον νέο Πρόεδρο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής ήδη φαίνονται, αλλά θα γίνουν ακόμα πιο ορατά στο τέλος της συνταγματικής θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε ποια είναι η εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, την οποία διατυπώνει σύσσωμη η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση.

Άσκησε κριτική στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘ να κινηθεί μονομερώς στο ζήτημα της οικονομίας, «πρόκειται για πρόταση επιστροφής, όχι στο μηδέν, αλλά πολύ κάτω από το μηδέν» είπε χαρακτηριστικά.

Έχω πει πολλές φορές ότι οι προσπάθειες πέντε ετών μπορούν εύκολα να καταστραφούν σε πέντε μέρες. «Η καταστροφή θα είναι ασύμμετρη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για όσους πιστεύουν ότι η χώρα ζει «μέρες του 1981», ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε: «Πιστεύει κανείς ότι το 2014 έχει σχέση με το 1981; Η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα έχει σχέση με εκείνη την περίοδο;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News