default-image

Ο Δ. Κουτσούμπας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Πολιτισμός
Ο Δ. Κουτσούμπας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραβρέθηκε στα εγκαίνια της 8ης Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας «Άνθρωποι, Χρώμα + Σίδερo», που πραγματοποιήθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

«Ο Μάνος Χατζιδάκις συνήθιζε να λέει ότι "ο πολιτισμός έχει δύο κινδύνους, το λαϊκισμό και τον ελιτισμό". Αυτή η έκθεση εδώ στο Πέραμα, που γίνεται για 8η συνεχή χρονιά, βρίσκεται πολύ μακριά από τέτοιους κινδύνους. Γιατί δένει τη λαϊκότητα, την απλότητα με τη μεγαλοσύνη, το μεγαλείο της πάλης του λαού μας, τη συλλογικότητα με την ατομική προσωπική συμβολή του κάθε καλλιτέχνη, του κάθε εργάτη, που συμμετέχει σ' αυτήν εδώ τη διαδικασία», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η Έκθεση ξεκίνησε από το 2005, με πρωτοβουλία ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών. Στόχος της είναι να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη. Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι συντονίζουν το βήμα τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News