default-image

Πάνω από 200 ενδιαφέρονται για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία

Ελλάδα
Πάνω από 200 ενδιαφέρονται για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ενδιαφέρον συνέδριο με θέμα "Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Από τη θεωρία στη διδακτική πράξη" πραγματοποιείται στα Μάλια και στο Μοχό από τις 10 ως τις 12 Οκτωβρίου. Το συνέδριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, όπως και σε γονείς.

Όπως μας ενημερώνει εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο διευθυντής του Γυμνασίου Μαλίων Στέλιος Δελλατόλας, οι εγγεγραμμένες συμμετοχές μέχρι χθες ξεπερνούσαν τις 200. Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου, οργανώνεται από τους σχολικούς συμβούλους Αθ. Κατσαγκόλη Π.Ε.11, Ελ. Πουλλά Π.Ε.06, Δ. Αγγελιδάκη- Πετσαγγουράκη Π.Ε.06 και Γ. Κορναράκη Π.Ε.02, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο & ΓΕ.Λ. Μαλίων, το ΓΕ.Λ. Μοχού και το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε διδακτικές πρακτικές και στρατηγικές μάθησης και να τους δοθούν εργαλεία για να μπορούν να εφαρμόσουν μαθητοκεντρικές διδασκαλίες που να εντάσσουν όλους/ες τους μαθητές/τριες στη μαθησιακή διαδικασία μέσα στην κανονική τάξη (mainstream class) και να μαθαίνουν ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες τους. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι μαθησιακοί αποκλεισμοί και οι κατηγοριοποιήσεις και ως εκ τούτου περιορίζονται δραστικά οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές και η ενδοσχολική και εξωσχολική βία.

Η παράλληλη επιμόρφωση των γονέων για να κατανοήσουν τη φιλοσοφία και τους στόχους αυτής της καινούργιας διδακτικής προσέγγισης κρίνεται απαραίτητη, καθώς αυτοί αποτελούν σημαντικά μέλη της σχολικής κοινότητας, που με τη στάση τους μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο εκπαιδευτικό έργο ή να το ακυρώσουν.

Εισηγητές είναι οι: Παντελιάδου Σουζάνα (καθηγήτρια τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής, ΑΠΘ), Κοκαρίδας Δημήτρης (λέκτορας ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Λιβανίου Ελένη (εκπαιδευτική ψυχολόγος), Παπά Αγγελική (ειδική παιδαγωγός για την αγγλική γλώσσα), Αναγιωτάκη Μαρία (ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, υπεύθ. Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Ηρακλείου), Χατζάκη Αικατερίνη (φιλόλογος, δ/ντρια 6ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου), Βεριγάκη Ιωάννα (κλινικός ψυχολόγος- ψυχοπαθολόγος- ψυχαναλύτρια), Μπάρου Γεωργία (πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες), Τουπογιάννη Μαρίνα (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή) και Κορναράκης Γεώργιος (σχολικός σύμβουλος φιλολόγων).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, και για να γνωρίσουν οι σύνεδροι την περιοχή, τη φιλοξενία, αλλά και τα αξιοθέατα του δήμου Χερσονήσου, υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις (επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων, επίσκεψη στο Ενυδρείο Κρήτης "Θαλασσόκοσμος", δεξίωση & παραδοσιακοί χοροί) προσφορά του Δήμου Χερσονήσου, του Ενυδρείου Κρήτης και του πολιτιστικού συλλόγου των Μαλίων.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στις ιστοσελίδες:

-του Δήμου Χερσονήσου: http://www.hersonissos.gr/press-release/news/sinmal0914.html

-της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου: http://dide.ira.sch.gr/symvoyloi/140925090423sym140925.zip

-του σχολικού συμβούλου Α. Κατσαγκόλη: http://users.sch.gr/akatsag

-του Γυμνασίου Μαλίων: http://gym-malion.ira.sch.gr.

Πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στα τηλέφωνα 28970/35.100 και 6944/358.235

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News