Ελλάδα

Πάει για Μάρτιο ο ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

Την άρση του 1 προς 10 για τους διορισμούς στην εκπαίδευση ζητά το υπουργείο Παιδείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Το σχετικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας επρόκειτο να κατατεθεί χθες και - εφόσον γίνει αποδεκτό - το ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών δρομολογείται πλέον για την άνοιξη του 2015.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας φέρονται να τοποθετούν χρονικά το διαγωνισμό για το «Μάρτιο το αργότερο». Βέβαια, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ακούνε πολλά κεράσια και κρατούν μικρό καλάθι, αφού γραπτός διαγωνισμός έχει να γίνει από το 2008, εδώ και έξι χρόνια δηλαδή, ενώ κανονικά θα έπρεπε να διεξάγεται κάθε 2 με 3 χρόνια...

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση με το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τραγική, καθώς υπάρχουν πολυάριθμα κενά λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων διορισμών. Ακόμα και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας έχει παραδεχτεί ότι το σύστημα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με τόσους χιλιάδες αναπληρωτές που αναγκάζονται να προσλαμβάνουν κατ' έτος και πως χρειάζεται να διενεργηθεί ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η πολιτική ηγεσία έχει κάνει λόγο για 10.000 διορισμούς μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, του οποίου οι προσλήψεις θα έχουν τριετή ορίζοντα.

Της Ελένης Σταυρουλάκη

Σχόλια