Ελλάδα

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Σπ. Λυκούδης

Συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού στην οποία θα συμμετέχουν «οι βασικές δυνάμεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης» πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο ίδιος, περιγράφοντας την ανάγκη σχηματισμού του λεγόμενου και «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως οι πολιτικές δυνάμεις που «θα τρέξουν τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή» δε βρίσκονται αυτή την ώρα στο πολιτικό προσκήνιο αλλά είναι «υπό διαμόρφωση», τονίζοντας πως «πρέπει να τολμήσουμε προς άλλη κατεύθυνση».

Όπως είπε, «θέλουμε πολιτική σταθερότητα μέσα από νέα συμφωνία των βασικών δυνάμεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που θα στηριχτεί από την παρούσα Βουλή ως την άνοιξη του 2016 για να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα», για να εξηγήσει πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τη διαπραγμάτευση του χρέους, την αλλαγή εκλογικού νόμου και την αναθεώρηση του Συντάγματος», θέματα που αποτελούν, όπως είπε, «κρίσιμης εθνικής σημασίας» και που «απαιτούν σημαντικά αυξημένες πλειοψηφίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από αυτή τη συμφωνία θα ωφεληθεί τα μέγιστα ο τόπος και θα αποφευχθούν άσκοπες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ας δείξουν την ωριμότητά τους».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δε θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί δε θέλει να προσμετρηθεί στις δυνάμεις της, καθώς επίσης και γιατί ο σημερινός κυβερνητικός σχηματισμός «δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή».

Όπως είπε ο κ. Λυκούδης, «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι (η κυβέρνηση) έχασε τη συνοχή των ΚΟ που τη στηρίζουν και της κοινωνίας. Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται. Όμως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι η λύση αυτή την εποχή. Ίσως να περιπλέξουν το πρόβλημα οι εκλογές. Οι πολιτικές δυνάμεις που θα τρέξουν στο μέλλον είναι υπό διαμόρφωση».

Σχόλια