Ελλάδα

Μετεγγραφές φοιτητών: Τι ισχύει και ποια είναι η διαδικασία

Από σήμερα 8/10 μπορούν οι νέοι φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο τους, ώστε με τη χρήση του να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής.  

Για τη δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (που δεν πρέπει να είναι ο αριθμός του κινητού τους τηλεφώνου) πρέπει να θυμούνται τον οκταψήφιο κωδικό των πανελλαδικών εξετάσεων, που μπορούν να βρουν στο μηχανογραφικό που κατέθεσαν.

Αν δεν έχουν κρατήσει αντίγραφο του μηχανογραφικού τους θα πρέπει να επισκεφθούν το σχολείο τους για να πάρουν τον κωδικό των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με τη χρήση των δύο κωδικών (του οκταψήφιου και του ασφαλείας) θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους στην ιστοσελίδα http://solon.it.minedu.gov.gr, από 9 έως 17 Οκτωβρίου.

Υπενθύμιση

Να θυμίσουμε ότι οι φοιτητές έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν όλα τα αντίστοιχα τμήματα με αυτό που πέτυχαν στην περιφέρειά τους (αν υπάρχουν περισσότερα από ένα αντίστοιχα) και η κατανομή τους στα αντίστοιχα τμήματα θα γίνει βάσει μορίων. Δηλαδή οι κάτοικοι Αθηνών που πέτυχαν στα οικονομικά στα Γιάννενα θα δηλώσουν τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, με τη σειρά που επιθυμούν να εισαχθούν.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές θα φοιτήσουν στο πρώτο εξάμηνο στη σχολή που πέτυχαν και η μετεγγραφή τους θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιανουάριο.

Σχόλια