default-image

"Χρειάζεται ανοιχτή γραμμή Σαμαρά-Τσίπρα για τα μεγάλα θέματα"

Ελλάδα
"Χρειάζεται ανοιχτή γραμμή Σαμαρά-Τσίπρα για τα μεγάλα θέματα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άποψη ότι η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έπρεπε να γίνει δύο ημέρες νωρίτερα για να είναι παρών και ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο Μιλάνο, εξέφρασε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα ζήτησε να υπάρχει ανοικτή γραμμή διαλόγου μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα για τα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μιλώντας στο "Σκάι", η κ. Μπακογιάννη είπε ακόμη ότι η Ν.Δ. πρέπει να ανοιχτεί προς το χώρο του Κέντρου «που σήμερα είναι ορφανός». Με αφορμή εξάλλου την εκλογολογία, εκτίμησε πως αν πάμε τώρα σε εκλογές η χώρα θα πάει πίσω δύο χρόνια. «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να μείνει», καθώς διαφορετικά «η Ελλάδα θα πάει δύο χρόνια πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την άποψή της πως πρέπει να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μείζονα θέματα, τόνισε πως ο κ. Σαμαράς πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το δίαυλο επικοινωνίας, και αν δεν ανταποκριθεί ο κ. Τσίπρας «κακό του κεφαλιού του».

Επικαλέστηκε μάλιστα τις δύσκολες σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «τότε πάντα υπήρχε ανοικτή γραμμή».

Αναφορικά με την ψήφο εμπιστοσύνης, εκτίμησε πως ήταν λάθος των συμβούλων του πρωθυπουργού να μην την προγραμματίσουν το σαββατοκύριακο, ώστε ο κ. Σαμαράς να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Στρέφοντας το βλέμμα της στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως ο φόρος είναι «λάθος» ακόμα και μετά τις διορθώσεις που έγιναν. Τόνισε δε πως χρειάζεται οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30%, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να απαιτείται η έγκριση της τρόικας.

Πρόσθεσε ωστόσο πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες για να μειώσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με άξονες τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση της «συνοχής» της παράταξης, και τέλος πολιτικά ανοίγματα στον «ορφανό» χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, αλλά σε πολιτική και όχι προσωπική βάση.

«Η Ν.Δ. μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δώσει έμφαση σε πολιτικές που θα «αυξήσουν την πίτα» για τους πολίτες.

Τέλος, επέκρινε διπλωματικά τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση, σχολιάζοντας λιτά πως «δεν ήταν η ευτυχέστερη δήλωση».

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αρχίζει στις 6 το απόγευμα και την εισαγωγική τοποθέτηση θα την κάνει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, καθώς ο κ. Σαμαράς θα είναι απών, λόγω της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την απασχόληση στο Μιλάνο.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οπότε και θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι κατά τη συζήτηση κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ορίστηκε ο Τάσος Νεράτζης, αντί του Άδωνι Γεωργιάδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News