default-image

Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες σήμερα των τριών οπλιτών

Ελλάδα
Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες σήμερα των τριών οπλιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Τετάρτη θα τελεστούν οι κηδείες, με στρατιωτικές τιμές και αγήματα, των τριών άτυχων στρατιωτών που σκοτώθηκαν χθες, όταν εξερράγη όλμος στη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με βαριά όπλα.

Οι ΕΠ.ΟΠ λοχίες Αναστάσιος Μεζαλάς, 34 ετών με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών, και Γιώργος Ορφανίδης, 33 ετών με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών (ο πρώτος και ο δεύτερος στη φωτογραφία από αριστερά) θα κηδευτούν στο Βόλο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χρήστου Μανωλά.

Ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος (δεξιά στη φωτογραφία), ο οποίος επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου, θα κηδευτεί στις 16:00 στο Πετρωτό Αχαΐας. Στην κηδεία του θα παραβρεθεί ο πρώτος υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς στο Πετρωτό.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των τριών θυμάτων στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής και «οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος».

Την ίδια ώρα, σε καλή και σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε από την έκρηξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News