Ελλάδα

"Αυστηροποιούν κριτήρια για να απολύσουν περισσότερους"

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 ως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε για σήμερα, Τετάρτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας, και στη συνέχεια πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στη λεωφόρο Συγγρού.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρά τον πρώτο έλεγχο επανα-οριοθετεί τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων με στόχο να φύγει από τους ΟΤΑ μεγαλύτερος αριθμός εργαζόμενων», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Γιώργος Στρατήγης.

«Ο υπουργός των... απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στη δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «"προσπαθεί" με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη "έπεσε" προτού ολοκληρώσει τη θητεία της».

«Κάνει το παν, εμμένοντας σε μια καταστροφική πολιτική που είναι αστείο πλέον να ονομάζεται "Διοικητική Μεταρρύθμιση" προκειμένου να "πέσει" το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών», τονίζει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δε θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Σχόλια