Ελλάδα

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ζητά ο Λοβέρδος

«Ζητήσαμε την άρση του 1 προς 10 για να προχωρήσουμε άμεσα σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Σκάι, επαναφέροντας το αίτημα για άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε δέκα συνταξιοδοτήσεις, έτσι ώστε να προσληφθεί ικανός αριθμός εκπαιδευτικών με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

«Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο τον οποίο θα σπάσουμε μόνο εάν βγούμε από "το ένα προς δέκα" και αυτό γίνεται με συντονισμό με τον κ. Μητσοτάκη και όχι με αντιπαράθεση. Μάλιστα, φέτος πήραμε 15.000 αναπληρωτές, 2.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 3.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Δηλώσεις Αλ. Δερμεντζόπουλου

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ.

«Αυτό που σήμερα προσπαθούμε να διαχειριστούμε είναι τα μεγάλα κενά. Από το 2008, που έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός ΑΣΕΠ, δεν έγινε ξανά διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Από το 2009 έως τώρα δεν έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών. Με μέσο όρο 6.000- 6.500 αποχωρήσεις, που έχουμε κάθε χρόνο λόγω συνταξιοδότησης, δημιουργείται ένα μεγάλο κενό. Εμείς ως υπουργείο έχουμε κάνει τις κινήσεις μας, ήδη από χθες με επίσημο τρόπο ο ίδιος ο υπουργός έθεσε δύο μεγάλα θέματα: Πρώτον, την κατάργηση της υποχρέωσης του 1 προς 10 με δεδομένο ότι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα είναι 1 προς 5. Δεύτερον, να μας δοθεί η άδεια από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να προβούμε σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Σχόλια