default-image

Εβδομάδα Δραστηριοτήτων “How to be a grandparent”

Κρήτη
Εβδομάδα Δραστηριοτήτων “How to be a grandparent”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα "How to be a grandparent", οργανώνει την  4η διακρατική συνάντηση από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2014.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, μέλη των παιδαγωγικών ομάδων από την Β.Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Τουρκία, θα εμπλακούν σε βιωματικά  εργαστήρια στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Στόχος της συνάντησης είναι η προώθηση της συνεργασίας, μέσω βιωματικών δράσεων, όλων των εμπλεκομένων (μαθητών, ενηλίκων, τοπικών φορέων) ώστε να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές στους δεξιότητες και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο της μη τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης.

Η ανταλλαγή εμπειριών και εκπαιδευτικών μεθόδων με την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτών και μαθητών της Στ΄ τάξης του 2ου & 5ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αλικαρνασσού, των ενηλίκων εκπαιδευομένων ηλικίας 50+ και της Παιδαγωγικής Ομάδας της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της ποικιλόμορφης ευρωπαϊκής πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News