Ελλάδα

Έμμεση επιβεβαίωση επαφών Άσμουσεν με ΣΥΡΙΖΑ

Την πληροφορία ότι ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν είχε πρόσφατα συνάντηση με πολιτικά στελέχη από την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κρίστιαν Βέστχοφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες επαφές της γερμανικής κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι δε γνωρίζει εάν επρόκειτο για αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι ο κ. Άσμουσεν δε συμμετείχε στη συνάντηση υπό την επίσημη ιδιότητά του.

Η δήλωση του Κρίστιαν Βέστχοφ

«Ενδεχομένως υπάρχουν συναντήσεις που κάνει ο κ. Άσμουσεν όχι υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας - αυτό εδώ δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω ούτε να το επιβεβαιώσω. Από ό,τι γνωρίζω, υπήρξε, νομίζω, μια συνάντηση με εκπροσώπους της Ελλάδας. Δε γνωρίζω ακριβώς από πού έρχονταν και αν πράγματι μπορούν χρεωθούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν, πάντως, συνάντηση την οποία είχε υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Εργασίας», δήλωσε ο κ. Βέστχοφ.

«Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν συμβάλλει στην επεξήγηση. Υπάρχει επιτόπου στην Αθήνα μια γερμανική αντιπροσωπία, η οποία εκπροσωπεί τη Γερμανία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτή η γερμανική αντιπροσωπεία στην Αθήνα εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Σε αυτά περιλαμβάνονται βεβαίως οι συνομιλίες, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά επίσης και η καλλιέργεια επαφών πέρα από αυτές.

Θεωρώ, χωρίς να το γνωρίζω συγκεκριμένα ή να μπορώ να το επιβεβαιώσω, ότι σε αυτές τις επαφές ανήκουν και σχέσεις με άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην αντιπολίτευση. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι απολύτως αυτονόητο και αυτό συμβαίνει και σε πολλά άλλα κράτη», κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια