default-image

Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ελλάδα
Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπογεγραμμένη από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έφτασε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, πριν ακόμη ξεκινήσει η τελετή του αγιασμού, η πρόταση του πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84, παρ. 1 του Συντάγματος και 141, παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Τα παραπάνω αναφέρει η πρόταση, ενώ με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός η συζήτησή της ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διαθέτουν συνολικά 154 βουλευτές.

Ο αγιασμός

Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού με την οποία ξεκίνησε τις εργασίες της η Γ' Σύνοδος της ΙΕ' Περιόδου της Βουλής. Πρόκειται για μια από τις κρισιμότερες συνόδους αυτής της βουλευτικής περιόδου, με δεδομένο το γεγονός ότι μέσα στην παρούσα σύνοδο, το 2015, εκκινεί τυπικά η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την πρόταση εμπιστοσύνης αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού και ενημέρωσε το Σώμα ότι αύριο συνέρχεται η Ολομέλεια για την εκλογή γραμματέων και κοσμητόρων και στη συνέχεια έλυσε τη συνεδρίαση.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της Β' Συνόδου της ΙΕ' Προεδρευομένης Περιόδου Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συνόδευσε στην αίθουσα ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης.

Το προεδρείο της Βουλής, ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές υποδέχτηκαν όρθιοι τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού.

«Καλή και πολλή εργασία με τη φώτιση και σύνεση του Θεού για έργα ειρηνικά και καρποφόρα» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά τη λήξη της τελετής και προτού η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News