default-image

Σ. Βούλτεψη: "O ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την αρχή της δεδηλωμένης"

Ελλάδα
Σ. Βούλτεψη: "O ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την αρχή της δεδηλωμένης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του σχετικά με το χρέος και την ψήφο εμπιστοσύνης εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο επικείμενου ανασχηματισμού.

Μιλώντας στο "Σκάι" η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε την Κουμουνδούρου πως με τη θέση «ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός» αμφισβητεί την αρχή της δεδηλωμένης στη Βουλή, ενώ επίσης τόνισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση αποτελεί απάντηση στην «ανευθυνότητα» της αντιπολίτευσης που «έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία».

Όσον αφορά  το χρέος, η κ. Βούλτεψη κατήγγειλε πως υπάρχουν τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν σταθερά μονομερείς ενέργειες για την ελάφρυνσή του, παρά το γεγονός ότι άλλα στελέχη επισημαίνουν πως μονομερείς κινήσεις δεν αποτελούν μέρος της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενη στη χθεσινοβραδινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «συμμορφώθηκε με τη γραμμή Λαφαζάνη» για την ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικά με τις συναντήσεις με την τρόικα, η κυβερνητική εκπρόσωπος απέρριψε παράλληλα πως υπήρξαν ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και κόντρες όσον αφορά τα στελέχη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εύκολη κριτική, τονίζοντας πως «την ώρα που δεν κόβει λεφτά κανείς διαπραγματεύεται».

Σε ερώτηση για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, μετά τις έμμεσες βολές του Αντώνη Σαμαρά κατά διαφωνούντων υπουργών το Σάββατο, η κ. Βούλτεψη αρκέστηκε να δηλώσει πως αυτό «είναι καθαρά ζήτημα του πρωθυπουργού».

«Δεν καταλαβαίνω τα περί φρεσκαρίσματος της κυβέρνησης», κατέληξε.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News