default-image

Στη βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Οικονομία
Στη βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έχοντας την ανοχή της τρόικας, καθώς όπως σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση κωδικό προς κωδικό, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν προβλέπονται νέα μέτρα, αντίθετα υπάρχουν κάποιες ελαφρύνσεις.

Παράλληλα, η πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 2,8% με 2,9% του ΑΕΠ, δηλαδή κοντά στο στόχο του προγράμματος για 3%.

Το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του υπουργείου Οικονομικών για τις φοροελαφρύνσεις που θέλει να ξεκινήσουν άμεσα, είναι η καλή πορεία των εσόδων και το Σεπτέμβριο, καθώς υπερκάλυψαν το στόχο και σημείωσαν αύξηση 16% σε σχέση με πέρσι, κυρίως λόγω των πληρωμών του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το Mega, στο προσχέδιο θα ενσωματωθεί η πρώτη δέσμη των ελαφρύνσεων, δηλαδή 100 δόσεις για οφειλές σε εφορίες και ταμεία, η μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 30%, η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση.

Επιπλέον, θα εγγραφεί κονδύλι για τους ένστολους, που καλύπτει τα αναδρομικά αλλά και τις αυξήσεις των αποδοχών τους, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News