default-image

Edison: Συμμετοχή στο γύρο παραχωρήσεων σε Ν.Κρήτη

Ελλάδα
Edison: Συμμετοχή στο γύρο παραχωρήσεων σε Ν.Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στο γύρο παραχωρήσεων για έρευνες σε Ιόνιο και νότια Κρήτη επιβεβαίωσε η ιταλική Edison, σε συνάντηση της διοίκησης με τον Γιάννη Μανιάτη στο Μιλάνο. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει στην Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής της ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Edison μετά τη συνάντηση επισημαίνεται ότι η εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της ως πρώτου ξένου επενδυτή στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας και είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στον τομέα του ηλεκτρισμού όσο και των υδρογονανθράκων.

Με την ευκαιρία της συνάντησης με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, η οποία έλαβε χώρα στην κεντρική έδρα της στο Μιλάνο, η Edison επιβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει στην Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ βρίσκεται στην ιταλική πόλη για τη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. και με την ευκαιρία αυτή συναντήθηκε με την ηγεσία της Edison, η οποία εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω κοινών σχημάτων με ΕΛ.ΠΕ. και «Άκτωρ» (Elpedison) και με τη ΔΕΠΑ (αγωγοί IGI,IGB).

Δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Bruno Lescoeur

«Αποτελεί τιμή για την Edison» - δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας - να φιλοξενεί στην ιστορική της έδρα τον υπουργό κ. Μανιάτη και την ελληνική αντιπροσωπία κατά τον τερματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για την 130ή επέτειο της ίδρυσής της. Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την παρουσία μας ως πρώτου ξένου επενδυτή στον ελληνικό ενεργειακό τομέα και να διαπιστώσουμε την πρόοδο που σημειώθηκε σε πολλά σημαντικά θέματα.

Εκτός από την παγιωμένη παρουσία στην αγορά ηλεκτρισμού, όπου η Edison προσβλέπει σε περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης, επιβεβαιώσαμε στον υπουργό τη δέσμευσή μας για την έρευνα υδρογονανθράκων, αναγγέλλοντας τη συμμετοχή της Edison στο νέο bid round ερευνών και για την υλοποίηση των αγωγών φυσικού αερίου IGI και IGB που αναπτύσσουμε από κοινού με την ΔΕΠΑ. Οι υποδομές αυτές θα προσφέρουν στην Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια σημαντική πρόσβαση στα νέα μεγάλα αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Πιστεύουμε ότι είναι μία στρατηγική ευκαιρία για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες και βεβαίως μία ευκαιρία για να καταστεί πιο γρήγορο και πιο ανταγωνιστικό το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου».

Τοποθέτηση Μανιάτη

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι ευτυχής που επισκέφθηκα την έδρα της Edison με την ευκαιρία μιας τόσο σημαντικής επετείου για αυτή την ιστορική εταιρεία, δήλωσε. Είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την πορεία υλοποίησης διαφόρων σημαντικών πρωτοβουλιών και να επιβεβαιώσω την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στα επενδυτικά σχέδια που η Edison προωθεί μέσω σταθερών συνεργασιών με μεγάλες ελληνικές εταιρείες.

Ιδιαίτερα υπογράμμισα στη Διοίκηση της Edison την μεγάλη σημασία που η κυβέρνησή μας αποδίδει στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού και στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος της Ελλάδας, της βαλκανικής χερσονήσου και της ιταλικής αγοράς. Στα πλαίσια αυτά, επανέλαβα στη Διοίκηση της Edison την απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την ταχεία υλοποίηση του IGB και του IGI. Παράλληλα με την προώθηση της ανάπτυξης του αγωγού EAST-MED, ο IGB αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή για τα Βαλκάνια, ενώ ο IGI Ποσειδών θα διασφαλίσει τη εξαγωγή στην Ιταλία των νέων ποσοτήτων φυσικού αερίου από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, στα πλαίσια της ελεύθερης και πλήρως ανταγωνιστικής ανάπτυξης των νέων οδεύσεων φυσικού αερίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News