default-image

Συνελήφθη ο οδηγός - 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ελλάδα
Συνελήφθη ο οδηγός - 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φονική καραμπόλα πολλών Ι.Χ. αυτοκινήτων και νταλίκας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:20 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ολα ξεκίνησαν όταν νταλίκα προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο, όπως και δεκάδες άλλα προπορευόμενα, κινούνταν με μικρή ταχύτητα καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι νεκροί από την καραμπόλα είναι τέσσερις, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες, εκ των οποίων η κατάσταση κάποιων κρίσιμη. Όταν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος, ανέσυραν νεκρό ένα απανθρωμένο άτομο, το οποίο επέβαινε στο πρώτο ΙΧ με το οποίο συγκρούστηκε η νταλίκα. Οι άλλοι τρεις ανασύρθηκαν νεκροί πριν φτάσει η ΠΥ στο σημείο του συμβάντος.Ενας 60χρονος εξέπνευσε το βράδυ.  

Oι τραυματίες μεταφέρθηκαν με εννέα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Βέροιας, εκτός από έναν που μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθη ο οδηγός

Ο οδηγός αμέσως μετά την καραμπόλα,σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πήρε τα έγγραφά του από την νταλίκα και έφυγε. Παρόλο που το φορτηγό είχε βουλγάρικες πινακίδες, ο οδηγός είναι Ρουμάνος και συνελήφθη σε ένα χωράφι στη γύρω περιοχή.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει το βαρύ όχημα, που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα Ι.Χ. που είχε μπροστά του. Αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της πυροσβεστικής για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών των ΙΧ. Κατάσβεσαν την νταλίκα που προκάλεσε το ατύχημα καθώς και ένα ακόμα ΙΧ που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας

Από τις Αρχές ερευνάται εάν το συνεργείο που είχε κλείσει το δρόμο για έργα της ΔΕΗ είχε τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση.Εκτός από τον 39χρονο Ρουμάνο στην Τροχαία της Βέροιας, που διεξάγει την προανάκριση, οδηγήθηκε και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News