default-image

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατία και Ελλάδα χωρίς μνημόνια

Ελλάδα
Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατία και Ελλάδα χωρίς μνημόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την προτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από 40 χρόνια, όταν επέστρεφε στη χώρα, για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Από τις παρουσίες-έκπληξη στην εκδήλωση είναι του άλλοτε ισχυρού άνδρα των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, Θοδωρή Ρουσόπουλου.

«Παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και κορυφαία στελέχη όλων των εποχών, όπως οι Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα σύντομα θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της, χωρίς νέα δανεικά. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο «νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν».

Υπογράμμισε ότι το «ανεξόφλητο γραμμάτιο του 1974» είναι να ξεριζωθεί από τη χώρα ο λαϊκισμός, να γίνει η Ελλάδα Ευρώπη, «γιατί τότε μπήκε στην Ευρώπη, χωρίς όμως να γίνει Ευρώπη».

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα βγαίνει πλέον από την ύφεση, «δεν το λέμε εμείς, το λένε οι διεθνείς οργανισμοί», ενώ η ανεργία σημειώνει πτώση, έστω και με μικρούς ρυθμούς.

Αναφέρθηκε επίσης στις φοροελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό του 2015, όπως τη μείωση της έκτακτης εισφοράς, την διατήρηση του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα, τη δυνατότητα πολλών δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το ζήτημα της ρύθμισης για τα «κόκκινα δάνεια», το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ.

«Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για τον νέο γύρο των φορολογικών μειώσεων, αλλά ό,τι λέμε γίνεται και γίνεται σταδιακά» εξήγησε, αναφερόμενος σε επόμενες φοροελαφρύνσεις, όπως τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

«Προσέξτε όμως: μπορεί να βγαίνουμε από το μνημόνιο, αλλά εύκολα μπορούμε να ξανακυλήσουμε αν δεν αφήσουμε έξω την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό» προειδοποίησε.

Για τον ίδιο τα θεμέλια της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην πρόσκληση που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής το καλοκαίρι του 2009 για συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί για να εισπράξει την άρνηση και το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν..Ένα σύνθημα που βρίσκει και σήμερα μιμητές» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με χρονικό ορίζοντα (της πρώτης φάσης) τον Ιούνιο του 2016, που λήγει η θητεία της παρούσας Βουλής.

Επανέλαβε μερικές από τις προτάσεις της ΝΔ για το ζήτημα, όπως τη διαφάνεια στην πολιτική, την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας στην ευρύτερη παράταξη, λέγοντας ότι είναι «υποχρέωση όλων να ανοίξουμε τις πόρτες σε όλους όσους δεν είναι σήμερα εδώ».

Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής με δεδομένο -όπως είπε- ότι σχεδίαζαν.

«Και δεν είναι τυχαίο, εδώ και δεκαετίες, οι τρομοκράτες χτυπούν ανθρώπους από αυτήν την παράταξη. Και σήμερα το ίδιο κάνουν. Μέχρι και τα γραφεία μας σχεδίαζαν - και το λέω επιβεβαιωμένα, μετά λόγου γνώσεως- να χτυπήσουν. Σχεδίαζαν αληθινό μαζικό έγκλημα. Όμως τους αντιμετωπίσαμε και τους εξουδετερώσαμε. Γιατί δεν τους χαϊδεύουμε, τους κυνηγάμε. Δεν προσπαθούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους με δικονομικά τεχνάσματα. Αυτό τα κάνουν άλλοι.»

Εμείς τους συλλαμβάνουμε, δεν τους αφήνουμε ελεύθερους με δικονομικά τερτίπια, συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο «διπλό πόστο», όπως είπε που αναλαμβάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κομισιόν, της μετανάστευσης, αλλά και της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ.

Εμμέσως αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάποιοι φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα ευρωπαίου».

Δεν θα παίξουμε τώρα με λατινοαμερικάνικους πειραματισμούς και τριτοκοσμικά πειράματα, είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για τις «συνιστώσες του χάους που καλλιεργούν σκόπιμα την ανησυχία από τα τηλεοπτικά παράθυρα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα του επικεφαλής του ΕΛΚ Μάλφρεντ Μέρβερν. Μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε στα 40 χρόνια της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ τώρα καταβάλλει προσπάθειες να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News