default-image

Κατά του Χόκινγκ για το αν υπάρχει Θεός ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

Ελλάδα
Κατά του Χόκινγκ για το αν υπάρχει Θεός ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα μακροσκελές κείμενο, ο Σεραφείμ επιχείρησε να απαντήσει στις επιστημονικές θεωρίες του διακεκριμένου επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών.

Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε πει πρόσφατα: «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στον Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες. Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως, επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος», είχε επισημάνει.

Με αφορμή τη δήλωση αυτή του επιστήμονα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς απαντά αναφερόμενος στην κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού και στη συνέχεια αφιερώνει ολόκληρη παράγραφο στο πρόβλημα της υγείας του: «Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News