default-image

Αυτός είναι ο ύποπτος που συνελήφθη στο Βύρωνα

Ελλάδα
Αυτός είναι ο ύποπτος που συνελήφθη στο Βύρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ατόμου που συνελήφθη προχθές (1-10-2014) στο Βύρωνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πρόκειται για τον Σταμπούλο Αντώνη του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική. Δημοσιοποιείται η φωτογραφία από το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι αστυνομικοί της Σήμανσης δεν κατάφεραν να τον φωτογραφήσουν γιατί αντιστεκόταν, φώναζε και έβριζε, γι' αυτό και έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας.

Ο Αντώνης Σταμπούλος είναι ο άνθρωπος που πιάστηκε έξω απο το γκαράζ του Βύρωνα και για 48 ώρες αρνούνταν πεισματικά να δώσει τα στοιχεία του, να φωτογραφηθεί και να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς.

Μιλούσε ιταλικά και το όνομα της μητέρας του φανερώνει ότι πιθανώς έχει ιταλική καταγωγή. Όπως λένε πηγές στην Αστυνομία, ο Σταμπούλος, δεν έκανε τυχαία όλα αυτά αλλά βάσει των συνωμοτικών κανόνων της οργάνωσης προσπάθησε να κερδίσει χρόνο για να εξαφανίσουν τα υπόλοιπα μέλη ίχνη και στοιχεία.

Ο ίδιος ο 31χρονος θεωρούμενος ως συνεργάτης του Μαζιώτη, όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής δεν μιλάει σε κανέναν παρά μόνο στη δικηγόρο του κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ, δεν τρώει το παραμικρό και πίνει νερό μόνο από το εμφιαλωμένο μπουκάλι που του πήγε η δικηγόρος του.

Πλέον οι αστυνομικοί, επικεντρώνουν σε πρώτη φάση τις έρευνες τους στον εντοπισμό του σπιτιού στο οποίο διέμενε, στους συγγενείς του ενώ φιλτράρουν και όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουν μέσα από τους αριθμούς που έχουν δώσει στη δημοσιότητα. Παράλληλα, προσπαθούν σε άμεση επαφή με τις ιταλικές αρχές (με την αποστολή φωτογραφιών και στοιχείων) να διαπιστώσουν αν έχει κάποια σχέση με τη γειτονική χώρα, αν έχει ζήσει εκεί ή αν έχει σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο. Φυσικά, διερευνούν αν ήταν ο συνδετικός κρίκος του ελληνικού αντάρτικού πόλης με τις οργανώσεις της Ιταλίας.

Ο Αντώνης Σταμπούλος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε στην προετοιμασία τρομοκρατικών χτυπημάτων εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη και των κεντρικών γραφείων της ΝΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News