Ελλάδα

Να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα ζητεί ο Πρόεδρος της Βουλής της Χιλής

Την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ζητεί ο Πρόεδρος του Χιλιανού κοινοβουλίου Άλντο Κορνέχο, ο οποίος ξεναγήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ χθες επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Μάλιστα, ο κ. Κορνέχο, αναφερόμενος στο Μουσείο της Ακροπόλεως είπε ότι αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς και τόνισε: «Λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ. Αλλά και να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν».

Για τις επαφές του με τον ομόλογό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κορνέχο είπε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά. «Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς επίσης και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ την Αθήνα για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά», είπε.

Για τις επαφές του με τον ομόλογό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο κ. Κορνέχο είπε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά, αλλά επίσης και να δει τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. «Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς, επίσης, και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ, την Αθήνα, για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά;» πρόσθεσε ο κ. Κορνέχο.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Χιλής είναι δικηγόρος και, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει σπουδάσει την Ελληνική Ιστορία και τους Αρχαίους Έλληνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια