Ελλάδα

"Στον αέρα" η ψήφος εμπιστοσύνης

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση των Αντώνη Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να φρενάρει την εκλογολογία και να πάει ομαλά στην προεδρική εκλογή, η διαδικασία παραμένει "στον αέρα". 

Οι εκκρεμότητες αναμένεται να κλείσουν το μεσημέρι της Παρασκευής, σε συνεργασία με το προεδρείο της Βουλής, προκειμένου, όπως γράφει το capital.gr, να ανακοινωθεί πότε θα υποβληθεί επισήμως το αίτημα, πότε θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση και... ποιας ημέρας τα μεσάνυχτα θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το site, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτάσσει την κανονική επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας («νέα τακτική Σύνοδος») - η οποία δεν περιορίζεται, φυσικά, στον αγιασμό που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, αλλά περιλαμβάνει την εκλογή νέων γραμματέων και κοσμητόρων. 

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να επιδώσει στο προεδρείο το σχέδιο του Προϋπολογισμού πριν υποβληθεί το αίτημα και τεθεί εν αμφιβόλω, τυπικά, η νομιμοποίηση της κυβέρνησης. 

Θεωρητικά, το αίτημα ια παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μπορεί να υποβληθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας ώστε η συζήτηση να ξεκινήσει «δύο ημέρες αργότερα», δηλαδή την Τετάρτη, και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ονομαστική ψηφοφορία. 

Η απουσία ωστόσο του πρωθυπουργού την Τετάρτη, καθώς θα βρίσκεται στο Μιλάνο, στη Σύνοδο της Ε.Ε. για την απασχόληση, θεωρείται πρόβλημα, καθώς ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να βρίσκεται στην έναρξη της συζήτησης.

Σε αυτή την περίπτωση, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια