Ελλάδα

Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος

Πρόταση για την επιβολή ενός ελάχιστου φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες με ταυτόχρονη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμπληρωθεί το φορολογικό πακέτο των 3 δισ. ευρώ, εισηγείται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου.

Πρόκειται για μια πρόταση «ανάσα» που θα βοηθήσει χιλιάδες επαγγελματίες με μικρά ετήσια έσοδα αλλά και όσους έχουν μπλοκάκι το οποίο είναι ανενεργό.

Επιπλέον, θα αποσυρθεί η υποχρέωση για μηνιαίες καταστάσεις προμηθευτών πελατών, οι οποίες θα υποβάλλονται ανά τρίμηνο. Ειδικά για τα τέσσερα τρίμηνα του 2014 η συγκεντρωτική κατάσταση θα πρέπει να υποβληθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2015.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, η Γενική Γραμματεία θα προχωρήσει σε αλλαγές στο taxisnet ώστε να μην παρουσιάζονται οι φόροι που έχουν πληρωθεί ως ανεξόφλητοι, ενώ συνεργάζεται με τις τράπεζες και για την αύξηση των καναλιών μέσω των οποίων οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν φόρους προκειμένου να εκλείψουν οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τις ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες.

Για παράδειγμα, εξετάζεται αν θα μπορούσαν να γίνουν πληρωμές μέσω των ATM ή μέσω των ειδικών μηχανημάτων πληρωμής λογαριασμών και πιστωτικών καρτών που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά τραπεζικά καταστήματα.  

Πηγή: imerisia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια