Ελλάδα

Τζιχαντιστές στην Ελλάδα "βλέπουν" οι ΗΠΑ

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες εγχώριων δημοσιευμάτων, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να συλλάβει κάποια μέλη του Ισλαμικού Κράτους που ταξίδεψαν στην Ελλάδα, από τη Βοσνία και την Αλβανία, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Εκφράζοντας την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις μετακινήσεις τζιχαντιστών εντός και εκτός Συρίας και Ιράκ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο την Ελλάδα.

Ερωτηθείσα αν επιβεβαιώνει ρεπορτάζ που θέλουν τις ΗΠΑ να έχουν ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τη σύλληψη μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που ταξίδεψαν στην Ελλάδα από τη Βοσνία και την Αλβανία, η Τζ. Ψάκι, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες, δήλωσε:

«Λοιπόν ξέρω - και επιτρέψτε μου - σε γενικές γραμμές, φυσικά και έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την ανησυχία μας για τη ροή ξένων μαχητών εντός και εκτός Συρίας και Ιράκ. Δεν είναι πρόβλημα που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι, από τους 15.000 ξένους μαχητές, τουλάχιστον οι 2.000 είναι Δυτικοί. Μπορώ να το κοιτάξω πιο διεξοδικά, για τις συγκεκριμένες αναφορές, και να δούμε αν είναι κάτι που μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια