Ελλάδα

Φάκελος με εκρηκτική ύλη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ύποπτος φάκελος βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο της "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.", στη λεωφόρο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό ότι «σήμερα το πρωί στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε." επί της λεωφόρου Αθηνών εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο ύποπτος φάκελος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε περιείχε μηχανισμό που εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Υπολείμματα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες αποστολέας φέρεται να είναι εκδοτικός οίκος στην Κέρκυρα. Το περιεχόμενο του φακέλου εντοπίστηκε μετά από εξέτασή του από ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης των φακέλων και των πακέτων που έχουν ως παραλήπτη υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα υπήρχε μπαρούτι, μανταλάκια και καλώδια, αλλά δεν υπήρχε πυροκροτητής.

Όπως αναφέρει το vima.gr, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αποσαφηνίσει τους ακριβείς στόχους του αποστολέα, εάν δηλαδή επρόκειτο για φάρσα ή ήθελε να στείλει μήνυμα εκφοβισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 είχαν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο μετά από τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν τα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" λέγοντας πως είχαν χρησιμοποιήσει όχημα τύπου βαν με 150 κιλά της εκρηκτικής ύλης Άνφο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια