default-image

Ο Δ.Αβραμόπουλος στην 54η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Ελλάδα
Ο Δ.Αβραμόπουλος στην 54η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 54η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

«Οι Έλληνες ολόκληρου του κόσμου μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές, με την επέτειο αυτή που θυμίζει ότι η Κύπρος κρατήθηκε όρθια χάρη στη θυσία όλων εκείνων τους οποίους σήμερα επίσης τιμούμε», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 54η Επέτειο Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως «είναι η μέρα που ο κυπριακός ελληνισμός στέλνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, θάρρους, περηφάνιας. Είδαμε να περνάνε μπροστά μας τα στρατευμένα παιδιά της Κύπρου μας και πήραμε μέσα από τη ματιά, την άρτια εμφάνισή τους, ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε πως «εκείνο που σήμερα θα ήθελα να μεταφέρω εδώ ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, είναι ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη. Βρίσκεται στο πλευρό της με όλες τις δυνάμεις η μητέρα Πατρίδα και όλοι μαζί προσβλέπουμε, προσδοκούμε, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να οδηγηθούμε μια μέρα σε αυτό που είναι η βαθύτερη επιθυμία όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Να ζήσουν σε μια ενιαία, αδιαίρετη, ισχυρή Κύπρο μέσα στους κόλπους της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Επεσήμανε πως «η Κύπρος σήμερα έδειξε τη δύναμή της, την αποφασιστικότητα της. Έδειξε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι πάντα έτοιμος να ορθώσει το ανάστημά του σε κάθε μορφής απειλή. Έστειλε όμως κι ένα μήνυμα ασφάλειας και ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή. Διότι το αμυντικό σύστημα της Κύπρου είναι στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας και η Κύπρος μπορεί, στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η ευρύτερη περιοχή, να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο σταθερότητας και σταθεροποιητικό συνάμα, στις κοινές πρωτοβουλίες που όλοι αναλαμβάνουμε, ώστε να ξεπεραστούν όλες αυτές οι δυσκολίες και να μπορέσουμε να πορευτούμε ως γειτονιά, ως περιφέρεια της νοτιανατολικής Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου, σε ένα δρόμο ειρήνης, συνεργασίας και συνύπαρξης. Για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάζεται η Κύπρος να διαθέτει και να συντηρεί, παρά τις δυσκολίες και τις πιέσεις που έχει εκ των πραγμάτων φέρει η δημοσιονομική συγκυρία, ένα αξιόπιστο και ισχυρό αμυντικό σύστημα».

Ο κ. Αβραμόπουλος, κατέληξε τη δήλωσή του:

«Η Ελλάδα προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες, τις γνώσεις, την εμπειρία, τους ανθρώπους. Μέσα από προγράμματα συνεργασίας που έχουμε εκπονήσει, ένα εκ των οποίων σήμερα θα υπογραφεί από τους δυο υπουργούς Άμυνας, στέλνουμε επίσης ένα μήνυμα: ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή, μπροστά στα νέα αυτά δεδομένα, η Ελλάδα θα είναι ο ισχυρότερος παράγοντας που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Εύχομαι οι προσπάθειες που γίνονται τον τελευταίο καιρό να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να κυριαρχήσει η σύνεση και η λογική και οι ηγεσίες των γειτονικών χωρών να πάρουν τα μηνύματα των καιρών και να δουλέψουν μαζί μας ώστε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, ειρήνης και συνεργασίας και να δούμε μια μέρα την Κύπρο και πάλι ενωμένη, έτσι ώστε τον επόμενο χρόνο να γιορτάσουμε όλοι μαζί, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Μια ανεξαρτησία που θα στηρίζεται στις βασικές εκείνες αρχές για τις οποίες όλοι δουλεύουμε. Μια αδιαίρετη, ισχυρή, ενιαία Κύπρος που θα φέρει και πάλι κοντά όλους τους πολίτες της.

Αυτό είναι το μήνυμα της ημέρας. Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεχώς ο ισχυρότερος συμπαραστάτης της Κύπρου μας σε αυτό το δρόμο και τη νέα προοπτική που έχει ανοίξει μέσα από την Ευρώπη και που, μην έχετε καμία αμφιβολία, θα δώσει σύντομα μια Κύπρο ενιαία, αδιαίρετη και ισχυρή.

Χρόνια πολλά για σήμερα σε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News