default-image

Έντονη αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Μπαλασόπουλου για την αξιολόγηση

Ελλάδα
Έντονη αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Μπαλασόπουλου για την αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα μεταξύ του υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε ακρόαση φορέων σε σχέση με το νόμο για την αξιολόγηση και τον έλεγχο πλαστών πιστοποιητικών.

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε μέρες του 1992 όταν ένας άλλος υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες», είπε ο κ. Μπαλασόπουλος απαντώντας στον υπουργό η που είχε νωρίτερα επαναλάβει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αξιολόγηση και ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών «δεν είναι αλά καρτ» και όπως κάθε νόμος «εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση», ενώ μάλιστα σημείωσε ότι αντικείμενο των επαφών με τους φορείς είναι η συζήτηση για τις συνέπειες του νόμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ απάντησε σχολιάζοντας ότι «φοβάμαι ότι θα έχουμε μέρες του 1992 όταν ένας άλλος υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες», αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσε η προσπάθεια της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Λίγο αργότερα, ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας σε σχόλια του κ. Μπαλασόπουλου ανέβασε τους τόνους: «Θα παρακαλούσα λιγότερη ειρωνεία από τους φορείς. Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, εδώ είναι Βουλή», τόνισε, ενώ και ο εισηγητής της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης επενέβη σχολιάζοντας: «Φιλοξενούμενος είστε. Αν δεν μπορούν να περάσουν έξω. Τώρα!».

Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφορές στον τρόπο με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν οριστικά οι εργαζόμενοι με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2004, για τους οποίους έχει γίνει έλεγχος από το ΑΣΕΠ, όπως είχε αναφέρει ο κ. Μπαλασόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης ανταπάντησε ότι το ΑΣΕΠ δεν είχε πάρει «φυσικό φάκελο» στα χέρια του και τώρα μπορεί να ελέγξει εάν και πού παραπλανήθηκε. Όπως σημείωσε, όλες οι πλευρές παραδέχονται ότι με τις μονιμοποιήσεις του 2004 έχουν γίνει παρατυπίες.

«Αυτό ακριβώς θέλουμε να ελέγξουμε... Στους υπόλοιπους 33.000 που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και δε μονιμοποιήθηκαν τι λέμε; Υπήρχαν κάποια κορόιδα που δε μονιμοποιήθηκαν και κάποιοι άλλοι που είχαν τις άκρες και μονιμοποιήθηκαν;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News