default-image

Επίτιμος διδάκτωρ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Κρήτη
Επίτιμος διδάκτωρ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης αναγορεύει τον κ.κ. Στυλιανό, Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Σίντνεϊ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από την αναπληρώτρια πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη και θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου με θέμα "Ποίηση και Προσευχή".

Επίσης, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα από το Ντουέτο του Μουσικού Καρπού και τους Αντώνιο Μαυράκη και Ελένη Αλεξαντωνάκη.

Ποιος είναι

Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1935 και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στα τέλη του 1957 χειροτονήθηκε διάκονος στη Χάλκη και το 1958 πρεσβύτερος στο Ρέθυμνο. Το 1966 διορίστηκε ηγούμενος στην Πατριαρχική Μονή Βλατάδων της Θεσσαλονίκης.

Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε υφηγητής της Συστηματικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το 1970 εξελέγη παμψηφεί, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Μιλητουπόλεως, παραμένων στην Ιερά Μονή Βλατάδων και ασκώντας καθήκοντα Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για θέματα της Βορείου Ελλάδος και για το Άγιο Όρος. Το 1975 εξελέγη παμψηφεί Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Έχει συγγράψει μελέτες για θέματα Δογματικής και Συστηματικής και γενικά Θεολογίας, καθώς και δοκίμια και ποιητικές συλλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News