default-image

Ψηφίστηκε επί της αρχής στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες

Ελλάδα
Ψηφίστηκε επί της αρχής στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», η συζήτηση και ψήφιση του οποίου θα συνεχιστεί αύριο επί των άρθρων και των τροπολογιών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν παρών, ζητώντας περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές αναγνωρίζοντας πάντως ότι έχει θετικό πρόσημο.

Παρών δήλωσε ότι ψηφίζει και το ΚΚΕ ενώ η Χρυσή Αυγή το καταψήφισε.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι αυτό το νομοσχέδιο δίνει μια σημαντική ευκαιρία για να αρθούν προβλήματα που εκκρεμούν από το 1946 και αφορούν κυρίως την καθημερινή λειτουργία των θρησκευτικών οργανώσεων που ζουν στην Ελλάδα, χωρίς να εμποδίζεται παράλληλα η άσκηση της θρησκευτικής τους λατρείας.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μίλησε για σκόπιμες ασάφειες του νομοσχεδίου, ζήτησε αποσαφηνίσεις ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες περιοχές και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμμονές που απαγορεύουν και δυσκολεύουν την αναγνώριση θρησκευτικών οργανώσεων.

«Ψηφίζουμε παρών επί της αρχής με θετικό πρόσημο», τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News