default-image

Θετικές οι προοπτικές για επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες

Ελλάδα
Θετικές οι προοπτικές για επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρισκόμαστε ενώπιων του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων στην Ελλάδα και όλες οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές και οι προοπτικές πολύ θετικές για την προώθηση σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, του Ιονίου και της Κρήτης οι γεωλογικές ενδείξεις και η συνέχεια των γεωλογικών ζωνών δημιουργούν ένα πλαίσιο θετικό και πείθουν τις πετρελαϊκές να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την προσπάθεια που γίνεται από τα κράτη της περιοχής για την έρευνα και αξιοποίηση πιθανών πόρων.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι πολύ σύντομα, πιθανόν και τις επόμενες ημέρες, θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Ε.Ε. η προκήρυξη για τον ελληνικό γύρο παραχωρήσεων.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το πετρελαϊκό συνέδριο Balkans & Adriatic Oil & Gas 2014 Summit που ξεκινά αύριο στην Αθήνα.

Το παρών έδωσαν επίσης ο υφυπουργός Ενέργειας της Αλβανίας, D. Ducka ο οποίος τόνισε ότι μπορούν οι χώρες της περιοχής να εκμεταλλευτούν από κοινού τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας και ενημέρωσης και ο πρέσβης της Κροατίας Ivan Starcevic ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα αγωγών καθώς επίσης και εκπρόσωποι των εταιρειών Bankers Petroleum, Spectrum και ΕΛΠΕ.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News