default-image

Το κοινωνικό φροντιστήριο έρχεται… Η ενισχυτική φεύγει…

Κρήτη
Το κοινωνικό φροντιστήριο έρχεται… Η ενισχυτική φεύγει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο οδεύει προς ακύρωση των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και προς δημιουργία προσωρινών εκπαιδευτικών, με το θέμα να έχει σημάνει συναγερμό στους κόλπους της εκπαίδευσης.

Τη θέση της στο κοινωνικό φροντιστήριο δίνει η ενισχυτική διδασκαλία, η οποία έως σήμερα απασχολούσε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που περίμεναν στη σειρά για μία θέση στην εκπαίδευση.

Το κοινωνικό φροντιστήριο και πάλι θα βοηθάει τους μαθητές, αλλά αυτή τη φορά μέσω εκπαιδευτικών που θα προσλαμβάνει ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ακυρώνονται, ενώ όπως σημειώνουν οι λειτουργοί, το υπουργείο  χρυσώνει το χάπι σε όσους  θα προσλαμβάνονται μέσω ΟΑΕΔ, αφού οι προσλήψεις θα γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξει ξεσηκωμός στους κόλπους εκπαιδευτικών, οι οποίοι σημειώνουν σε κάθε τόνο πως είναι άδικο για όσους περιμένουν χρόνια στην ουρά για μια θέση στον ήλιο.

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και έτσι το υπουργείο Παιδείας μένει ξεκρέμαστο και αναζητά λύσεις, δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Μόνο πέρυσι στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας απασχολήθηκαν 1400 εκπαιδευτικοί.

Πάντως, αν τελικά οι σκέψεις γίνουν και πράξη, οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι έντονες από πλευράς εκπαιδευτικών, συνδικαλιστών και φορέων.

Της Φωτεινής Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News