default-image

Ο μήνας φεύγει, τα κενά μένουν

Κρήτη
Ο μήνας φεύγει, τα κενά μένουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά προβλήματα του δημόσιου σχολείου, χάρη στην επικοινωνιακή "εκμετάλλευση" του ζητήματος των παιδόφιλων εκπαιδευτικών, καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμιτζάκης. Για του λόγου το αληθές, αναφέρει πως, ενώ ο Σεπτέμβριος έφτασε στο τέλος του, μόνο στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Κρήτης, καταγράφονται ακόμα 922 κενά...

Ο Δημήτρης Δερμιτζάκης κάνει λόγο για μια «παρατεταμένη δυσφήμιση του εκπαιδευτικού κόσμου με τα γνωστά θέματα παιδοφιλίας και ανηθικότητας». Τα οποία, όμως, αφορούν ένα απειροελάχιστο ποσοστό εκπαιδευτικών και καταδικάζονται απερίφραστα από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων εκπαιδευτικών λειτουργών. «Εμείς, ως κλάδος καταγγείλαμε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές και βάλαμε στο περιθώριο τους ελάχιστους υπευθύνους» επισημαίνει ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ και συμπληρώνει: «Όμως νομίζω δεν είναι τυχαίος τόσος ντόρος από τον υπουργό της «επικοινωνιακής πολιτικής» και παιδείας κ. Λοβέρδο. Μεθοδευμένος και στοχευόμενος ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας από τα υπάρχοντα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, την ελλιπή χρηματοδότηση, αλλά και τις ελλείψεις σε προσωπικό στα σχολεία».

Χωρίς απαντήσεις

Ο κ. Δερμιτζάκης αναρωτιέται γιατί δεν είναι τόσο αποφασιστικός, απόλυτος και κάθετος ο υπουργός, όταν καλείται να απαντήσει, τι θα γίνει με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που ακόμα και σήμερα υπάρχουν στα δημόσια σχολεία... «Εμείς θα θέλαμε από τον υπουργό να απαντήσει στους γονείς, που με αγωνία περιμένουν κάθε πρωί στην προσευχή του σχολείου να ακούσουν, αν ήρθαν επιτέλους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για τα παιδιά τους, αν έγιναν προσλήψεις στην ειδική αγωγή σε παράλληλη στήριξη, αν άνοιξε το ολοήμερο, ή αν το πολυπληθέστατο τμήμα των 27 παιδιών ανά τμήμα "μοιραστεί" για καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση. Μεγάλα τα προβλήματα και ουσιώδη! Όμως πέρα από κάποιες επικοινωνιακές και εντέχνως πολιτικάντικες απαντήσεις στην ουσία απαντήσεις για τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας στην Ελλάδα δεν ακούμε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Δερμιτζάκη, ο Σεπτέμβριος φεύγει και παρά τις προσλήψεις σε τρεις φάσεις αναπληρωτών τα κενά μένουν και μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Κρήτης ανέρχονται σε 922.

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δάσκαλοι: 46

Νηπιαγωγοί: 32

Ειδικότητες: 130

Ειδική Αγωγή δασκάλων: 6

Ειδική Αγωγή νηπιαγωγών: 2

Αιτήσεις για παράλληλη διδασκαλία, σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ: Δάσκαλοι 142 και Νηπιαγωγοί 11

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Δάσκαλοι: 23

Νηπιαγωγοί: 22

Ειδικότητες: 150

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής: 43

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 10

Αιτήσεις για παράλληλη διδασκαλία σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ: Δάσκαλοι 68 και Νηπιαγωγοί 6.

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δάσκαλοι: 16

Νηπιαγωγοί: 15

Ειδικότητες: 60

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 2

Αιτήσεις για παράλληλη διδασκαλία σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δάσκαλοι 113 και Νηπιαγωγοί 29

ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ

Δάσκαλοι: 18

Νηπιαγωγοί: 16

Ειδικότητες: 40

Αιτήσεις για παράλληλη διδασκαλία σύμφωνα με ενημέρωση και διάγνωση του ΚΕΔΔΥ:

Δάσκαλοι 25 και Νηπιαγωγοί 5

Σύνολο κενών: 922

Δάσκαλοι: 103

Νηπιαγωγοί: 84

Ειδικότητες : 380

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής: 49

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 10

Παράλληλη στήριξη δάσκαλοι: 348

Παράλληλη στήριξη νηπιαγωγοί: 51

Καλό μήνα με διαμαρτυρία την Τετάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Με παράσταση διαμαρτυρίας για τα άλυτα προβλήματα του δημόσιου σχολείου κάνει "ποδαρικό" ο Οκτώβριος στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Το "ραντεβού" έχει δοθεί για τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου, έξω από τα γραφεία της Υπηρεσίας, στην αρχή της λεωφόρου Κνωσού. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και Ανέργων Εκπαιδευτικών μαζί με την Ένωση Γονέων Ηρακλείου.

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News