default-image

Απονομή βραβείου στην πρόεδρο του Τμήματος Νηπιαγωγών Ευ. Τάφα

Κρήτη
Απονομή βραβείου στην πρόεδρο του Τμήματος Νηπιαγωγών Ευ. Τάφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας "Στέλιου Πηχωρίδη", για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, στην πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Ευφημία Τάφα. Το έργο και η προσφορά της τιμώμενης, που αναγνωρίζεται διεθνώς, παρουσίασε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Μανωλίτσης, ενώ η Σουζάνα Παπαδοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών, αναφέρθηκε στο Στέλιο Πηχωρίδη και στο βραβείο που φέρει τ' όνομά του.

Όπως είπε, το βραβείο θεσπίστηκε προς τιμήν του καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος Στέλιου Πηχωρίδη που χάθηκε πρόωρα και ο οποίος εκπροσώπησε, με υποδειγματικό τρόπο, την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου.

Η τιμώμενη έλαβε το ασημένιο μετάλλιο του Ιδρύματος με ιδιαίτερη συγκίνηση

Στα πλαίσια της τελετής, που έγινε στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο, η τιμώμενη αναφέρθηκε στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών της προσχολικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία. Όπως είπε, «στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία υπάρχουν προσχολικές τάξεις, στις οποίες φοιτούν παιδιά διαφορετικών ικανοτήτων, παιδιά με ποικίλες μητρικές γλώσσες και κουλτούρες, παιδιά προερχόμενα από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Σε κάθε τέτοια προσχολική τάξη μπορεί να φοιτούν παιδιά, τα οποία υστερούν ως προς τις γνώσεις και τις δεξιότητες των συμμαθητών τους όχι λόγω καθυστερήσεων στην τυπική τους ανάπτυξη, αλλά λόγω του ότι οι εμπειρίες που είχαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον διαφέρουν από τις εμπειρίες των συμμαθητών τους, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι πιθανότατα θα δυσκολευτούν να κατακτήσουν τους στόχους του προγράμματος σπουδών».

Η απονομή της τιμώμενης πραγματοποιήθηκε από την αναπληρώτρια πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη και η τιμώμενη έλαβε το ασημένιο μετάλλιο του Ιδρύματος με ιδιαίτερη συγκίνηση, το ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης και λιθογραφία με τη μορφή του Καζαντζάκη, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει η Ασπασία Παπαδοπεράκη, γλύπτρια και βραβευθέν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων "Creta Brass", του "Μουσικού Καρπού".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News