Ελλάδα

"Ίδρυση Τμήματος ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα"

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρει:

«Ερώτηση

Προς τον κ. υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: "Προϋποθέσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης στην πόλη της Ιεράπετρας"

Απαντώντας στην υπ' αριθμό 12/18-6-2014 ερώτηση με θέμα «Ίδρυση Τμήματος ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα», ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει μια σειρά ελάχιστων προϋποθέσεων λειτουργίας του ΤΕΙ. Στην απαίτηση για ιδιόκτητο κτήριο σας γνωστοποιούμε ότι, το κτήριο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα το ΤΕΙ στην Ιεράπετρα είναι ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, άρα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Όσο αφορά την έγκριση διορισμού 10 τουλάχιστον μελών μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μερική πρόσληψη ειδικού τεχνικού προσωπικού και εξοπλισμό 1εκ ευρώ είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Επειδή για όλες αυτές τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο στην απάντηση με αριθμό 137595/ ΙΗ ΕΞ, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα με αποτέλεσμα το θέμα να παραπέμπεται εντέχνως στις καλένδες.

Επειδή η ίδρυση του Τμήματος μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγική της δραστηριότητα,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Προτίθεται να προβεί άμεσα στα απαραίτητα βήματα ώστε να υλοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις και να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου η ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΙ στην πόλη της Ιεράπετρας το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια