Ελλάδα

Στις Εισαγγελίες Εφετών οι φάκελοι των 5 δήμων

Στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη το φάκελο που της απέστειλε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δήμους που αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία για την αξιολόγηση.


Τους ζητά να παραγγείλουν στον Αντεισαγγελέα Εφετών να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιόποινων πράξεων, όπως της απείθειας.


Αναλυτικά:

 
Προς  Τους:

1) Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
2) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά
3) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών
4) κα Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης

Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄ αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών - Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.) ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί.
Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

Σχόλια