default-image

Ενισχυτική, τέλος…

Ελλάδα
Ενισχυτική, τέλος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, το περίφημο "ενδοσχολικό φροντιστήριο" που καθιερώθηκε επί Γεράσιμου Αρσένη και είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ, οδεύει ολοταχώς προς κατάργηση στην πράξη. Όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ προκειμένου να συνεχιστεί, και έτσι το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις.

Μια από αυτές είναι η αντικατάσταση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από το "Κοινωνικό Φροντιστήριο". Τι είναι αυτό; Μια νέα δομή, που πάλι θα βοηθάει τους αδύναμους μαθητές, αλλά μέσω εκπαιδευτικών που θα προσλαμβάνει ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το ενδεχόμενο αυτό έχει σημάνει συναγερμό στους κόλπους των αδιόριστων εκπαιδευτικών, αφού ουσιαστικά θα ακυρώσει τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περυσινή διδακτική χρονιά μόνο στα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας απασχολήθηκαν 1.400 εκπαιδευτικοί.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζεται να υπάρχει και για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, η οποία δε φαίνεται να μπορεί να συνεχιστεί μόνο με τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ουσιαστικά ελάχιστοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εργαστούν στην ΠΔΣ αν δεν υπάρξουν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών.

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News