default-image

Γεωργιάδης για καταθέσεις: "Αν πέσει η κυβέρνηση δε θα μείνει φράγκο"

Ελλάδα
Γεωργιάδης για καταθέσεις: "Αν πέσει η κυβέρνηση δε θα μείνει φράγκο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου προκάλεσε η δήλωση του πρώτου ότι σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης Σαμαρά θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα σηκώσει τα λεφτά του από τις τράπεζες σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Κρατικοποίηση του ΤΧΣ σημαίνει κλείνουν οι τράπεζες. Είσαι τρελός; Εσύ θα τα κρατήσεις;».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην πρωινή εκπομπή του Mega, «εάν η κυβέρνηση θέλει να με βγάλει εκτός ευρώ θα είμαι με την κυβέρνηση των τρελών; Αν η κυβέρνηση θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα θα πάμε με αυτούς; Αν είναι τρελοί στην εξουσία θα πάμε με τους τρελούς;».

Κατόπιν απηύθυνε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος ήταν στην ίδια εκπομπή, το εξής ερώτημα: «Θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ;». Απάντησε δε ο ίδιος: «Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως! Για αυτό και δε θα μείνει ευρώ στις τράπεζες».

Και απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο του Mega Δ. Καμπουράκη, ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε: «Εσύ θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου τις τράπεζες; Αλήθεια, πες στον κόσμο. Θα τα κρατήσεις; Όχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δε θα μείνει φράγκο. Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι εκτιμά πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όλες οι τράπεζες θα κλείσουν.

Τα λόγια του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει κάποια τραπεζική Αρχή για τις σχετικές δηλώσεις. Άμεση ήταν και η απάντηση του κ. Γεωργιάδη, που είπε ότι η τραπεζική Αρχή έπρεπε να παρέμβει όταν ο Τσίπρας είπε ότι θα κρατικοποιήσει το ΤΧΣ. 

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βαρεμένος: «Ο κ. Γεωργιάδης πάσχει από ακράτεια λόγων. Εγώ δε θα υποστώ τις συνέπειες αυτού του προβλήματος του κ. Γεωργιάδη. Αν υπάρχουν Αρχές και τραπεζικές Αρχές σε αυτή τη χώρα, αν έμεινε κάτι, τότε θα πρέπει να παρέμβουν». Επίσης είπε πως κάτι αντίστοιχο έκανε και ο κ. Σαμαράς αλλά όχι με τόσο ακραίο τρόπο που το κάνει ο Γεωργιάδης.

Και η αντιπαράθεση των δύο συνεχίστηκε:

Βαρεμένος: «Αυτό που κάνανε ξεπερνάει κάθε όριο. Παίξανε με το φόβο του κόσμου. Δεν περνάει ο φόβος, κύριοι».

Γεωργιάδης: «Θα μας πείτε το plan b του ΣΥΡΙΖΑ;».

Βαρεμένος: «Δε θα σου πω εγώ αυτό που θες να ακούσεις εσύ».

Γεωργιάδης:«Να μου πεις εσύ τι έχεις στο μυαλό σου για να είμαι σίγουρος. Γιώργο μου, μην ανησυχείς για τις καταθέσεις των ανθρώπων. Οι καταθέσεις μένουν όταν υπάρχει βεβαιότητα και ασφάλεια, και οι καταθέσεις φεύγουν όταν υπάρχει αβεβαιότητα. Αν σε... κόβουν οι καταθέσεις ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στεναχωριέσαι για αυτά που λέει ο Γεωργιάδης, πρέπει να φέρεις τώρα στην τηλεόραση βεβαιότητα. Μπορείς να μου πεις τι θα κάνεις αν σου πει η Μέρκελ όχι; Μπορείς να μας το πεις ή μας το κρύβεις;».

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει το protothema.gr, ενώ η εφημερίδα "Αυγή" στο Twitter αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον ειρωνικά «υπερπατριώτη», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. συνέχισε την αντιπαράθεση γράφοντας: «Θα μας πείτε τώρα η κρατικοποίηση του ΤΧΣ και η κοινωνικοποίηση των τραπεζών τι σημαίνει για τη χρηματοδότησή τους;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News