Ελλάδα

Δημόσιο: Τέλος η μονιμότητα και πρώτος μισθός 586 ευρώ!

Μεγάλες ανατροπές στο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα έρχονται το επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μια σειρά θεμάτων που αφορούσε τον κρατικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης πρότασης ώστε να δημιουργηθεί νέα βαθμολογική βαθμίδα με το όνομα «Ζ», η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νεοπροσλαμβανόμενους που θα ανήκουν σε αυτή τη βαθμίδα φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", οι εισαγωγικοί μισθοί όλων θα διαμορφώνονται:

? Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού στα 586,08 ευρώ

? Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα 639,35 ευρώ

? Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ στα 749,70 ευρώ

? Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ στα 787,40 ευρώ.

Η πρόσληψη στο Δημόσιο δε θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το Δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπεται από το σχετικό μισθολόγιο.

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ

Ήδη, όπως αναφέρει το "Έθνος", η πρόταση αυτή προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια