default-image

Τετ-α-τετ Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο

Ελλάδα
Τετ-α-τετ Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στα ζητήματα οικονομικής πολιτικής και εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της χώρας, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 13:30 (ώρα Ελλάδας). Μετά το πέρας των συνομιλιών, αναμένονται δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, θα μεταφέρει στη Γερμανίδα καγκελάριο την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να κλείσει η συμφωνία για την αξιολόγηση τον Οκτώβριο και να τελειώσει το «πηγαινέλα» της τρόικας στην Αθήνα και να μεθοδευτεί με κάποιο τρόπο η απεμπλοκή του ΔΝΤ από το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, ότι το Βερολίνο δε θα δεχτεί εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα είναι το μήνυμα τίτλου δημοσιεύματος στη γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει για κατανόηση, για επιδιωκόμενες ελαφρύνσεις σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δανείων. Για μια χαλάρωση της πορείας μεταρρυθμίσεων μάλλον δε θα λάβει υποστήριξη», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι δε θα υπάρξουν διμερείς διαπραγματεύσεις. Συνομιλητής της Ελλάδας είναι οι δανειστές της τρόικας, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το συντάκτη, ο κ. Σαμαράς αναζητά πολιτική στήριξη, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα η τρόικα.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι δύο σύμβουλοί του, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News