default-image

Σε 24ωρη απεργία σήμερα η ΑΔΕΔΥ (Ηχητικό )

Ελλάδα
Σε 24ωρη απεργία σήμερα η ΑΔΕΔΥ (Ηχητικό )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. 

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει την αντίθεσή της με τη δικαστική απόφαση ενώ ζητά την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από το Δημόσιο. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «με τη συμμετοχή στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος». 

«Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν. Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (21.8.2014)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που, συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της, επιστρατεύει τη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Διακηρύσσουμε ότι παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για την ακύρωση στην πράξη του Νόμου 4250/2014, με στόχο την κατάργησή του».

Πολύ σύντομα θα καταλάβουν το λάθος της τακτικής τους καθώς αποδυναμώνουν το Δημόσιο Τομέα σε βάρος της εξυπηρέτησης των Ελλήνων Πολιτών. Πολύ σύντομα θα δουν νέες στρατιές ανέργων στους δρόμους, είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Δαγκωνάκης.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό σημαίνει πως σήμερα σε όλη τη χώρα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». 

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News