default-image

Τα βλέμματα στο Βερολίνο ενόψει της συνάντησης Μέρκελ-Σαμαρά

Ελλάδα
Τα βλέμματα στο Βερολίνο ενόψει της συνάντησης Μέρκελ-Σαμαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Δευτέρα μεταβαίνει ο κ. Σαμαράς στη γερμανική πρωτεύουσα, προκειμένου αύριο Τρίτη να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού και της κ. Μέρκελ στο Βερολίνο θα βρεθούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του ελληνικού προγράμματος στήριξης, οι ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Θα πρόκειται για μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την ελληνική οικονομία, λίγες ημέρες πριν την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Μια από τις βασικές επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι η έναρξη της συζήτησης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ωστόσο, σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESM Κλάους Ρέγκλινγκ απέφυγε να δεσμευτεί πως θα υπάρξει άμεσα σχετική συμφωνία.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι δύο σύμβουλοί του, που μετείχαν και στη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Ο κ. Χαρδούβελης δε θα είναι στην αποστολή αφού και από γερμανικής πλευράς δε θα συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε, αλλά μόνο οι σύμβουλοι της κ. Μέρκελ.

Η επίσκεψη αποφασίστηκε από τους δύο ηγέτες στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 16ης Ιουλίου και οριστικοποιήθηκε από τα γραφεία τους, την εβδομάδα που μας πέρασε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News