Ελλάδα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Γριβέας-Βάτσικα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα που κατηγορούνται ότι οικειοποιήθηκαν δάνεια που είχαν λάβει παλαιότερα από το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες σε βάρος τους κατηγορίες και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα εισαγγελέας και ανακριτής τούς επέβαλαν περιοριστικούς όρους.

Στον Κυριάκο Γριβέα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ. Η σύζυγός του πρέπει να καταβάλει εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, ενώ δεν της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τόσο ο Κυρ. Γριβέας όσο και η Αναστασία Βάτσικα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως κατά της διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου, το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα έλαβε το Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών.

Η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρει το protothema.gr, είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως - σύμφωνα πάντα με το πόρισμα - χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς, όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.

Κατά τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύτηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.ά., διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια