default-image

Κόντρα Μητσοτάκη-Δούρου για αξιολόγηση και έλεγχο μονιμοποιήσεων

Ελλάδα
Κόντρα Μητσοτάκη-Δούρου για αξιολόγηση και έλεγχο μονιμοποιήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής έχει ξεσπάσει για το ζήτημα της αξιολόγησης και του επανελέγχου της μονιμοποίησης χιλιάδων συμβασιούχων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν ακόμη και με τη συμβολή εισαγγελέων και εξαπολύει βολές κατά της Ρένας Δούρου, η οποία απαντά ότι εκείνοι που έστησαν το πελατειακό κράτος καταγγέλλουν τώρα την Περιφέρεια ότι καλύπτει τους πλαστογράφους και τα παραποιημένα πτυχία.

«Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το in.gr, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την pεριφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που αντιτίθενται στους ελέγχους της μετατροπής συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους.

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», δήλωσε στο "Σκάι" ο Κυρ. Μητστοτάκης.

Ο ίδιος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.

Αναφερόμενος στη Ρένα Δούρου, εξέφρασε τη «λύπη» του γιατί τα μέχρι τώρα βήματά της «δε δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη». Συμπλήρωσε, πάντως, ότι περιμένει να δει την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης.

Για τις υπολειπόμενες απολύσεις στο Δημόσιο που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του 2014, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Πιστεύω ότι θα γίνουν».

Ρ. Δούρου: «Κοίτα ποιοι μιλάνε»

Απαντώντας στις βολές που δέχεται η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε σχόλιό της στο Facebook, υπό τον τίτλο «κοίτα ποιοι μιλάνε», διαχωρίζει τη διαδικασία του εντοπισμού πλαστών πιστοποιητικών από τη διαδικασία της αξιολόγησης και την προσπάθεια με κάθε τρόπο να βρει η κυβέρνηση τρόπο να προχωρήσει σε απολύσεις.

«Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο Δημόσιο. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ' όνομα "αξιολόγηση", καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία.

Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά. Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να "βγει" ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές».

Η ίδια υπογραμμίζει: «Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δε διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News